JOUW OPLEIDING, WIJ MAKEN ER WERK VAN! 
__________________________________________________

Aan een opleiding begonnen. En nu?

Je zal het zien: ben je enthousiast aan een opleiding begonnen, zakt na een paar weken je de moed in de schoenen. Zoniet bij Rudigeeftles.nl. We houden je vorderingen in de gaten, geven je tips en suggesties hoe je dingen handiger kunt doen. Zit je er toch even door? Dan gaan we om de tafel en bespreken we met je hoe je het beste verder kunt gaan.

Studieritme

Eén van de belangrijkste dingen die bijdragen aan het succesvol afronden van een opleiding is studieritme. Dat wil zeggen: zorg ervoor dat je regelmaat hebt in je studiemomenten. Bij ons krijgt elke cursist aan het begin van de opleiding een studieschema:


Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

Ochtend
Middag
Avond
Daarop vult de cursist in wanneer hij/zij les heeft, wanneer de lesstof wordt bestudeerd en wanneer opgaven worden gemaakt.

We adviseren -gekscherend- dat de cursist na invulling 3 kopietjes ervan maakt:

  1. eentje voor op de voordeur (voor iedereen die ongevraagd aan de bel komt),
  2. eentje voor op de achterdeur (voor alle familieleden, buren en vrienden die altijd zo binnen komen vallen) en
  3. eentje voor op de deur van de koelkast (voor alle gezinsleden, zodat die meteen weten wanneer je niet gestoord mag worden en dat jij dan ook die ene laptop nodig hebt).

Begin je namelijk aan een opleiding, dan moet je er zelf voor zorgen dat je daar ook de tijd voor vrij maakt én ook de tijd krijgt! Zorg dus voor vaste momenten waarop je met je studie bezig bent, en zorg er ook voor dat je omgeving daarvan op de hoogte is. Zo creëer je voor jezelf de tijd die je voor je opleiding nodig hebt en neemt de kans dat je die studie met succes doorloopt, flink toe.

Studie-/examentips

Begin met wat je weet! Altijd. Ongeacht voor welke opgave je komt te staan: BEGIN MET WAT JE WEET! Weet je toch even iets niet (meer)? Zet een kruis in de kantlijn en ga dan eerst verder met een volgende opdracht. Als je aan het eind nog tijd over hebt, kun je de vragen/opdrachten doen die je nog niet hebt gedaan. Hiermee voorkom je dat je de opdrachten/vragen die je wel wist/kende, niet hebt gemaakt, en dus die punten kwijt bent. 

Opbellen
E-mail
Info